Хамали София ЕООД – Преместване и Хамалски услуги

Работно време: Понеделник - Неделя 0-24 часа
Професионални услуги от Хамали София

Цени за извозване на строителни отпадъци в София и област

Знаем, че има най-различни видове отпадъци – битови, такива от селскостопанска дейност, биоразградими, промишлени, строителни, силно токсични и други. Тук ще стане дума за строителните отпадъци. Такива се образуват след сериозен ремонт на апартамент, къща или цяла кооперация, след разрушаване или цялостна реконструкция на сграда. Те, от своя страна, могат да бъдат най-различен тип – асфалтови смеси, бетон, керемиди, тухли, дървесни отпадъци, както и съдържащи метали като мед, олово, цинк, желязо, стомана и други. В повечето случаи строителните отпадъци, които се образуват след някакъв вид дейност са много тежки и обемни.

Не се захващайте сами да ги изхвърляте, не е добра идея. Първо, защото може да се нараните при вдигане на тежко. Второ, защото ще загубите време. И трето, защото може да не ги изхвърлите на правилно място, а това не е законно, не е екосъобразно и не е добре да се прави.

Ето защо, далеч по-добрият вариант е да прибегнете до фирма, която ще извози строителните отпадъци до депо, което е подходящо за тази цел.

Фирма Хамали София предлага бързо и качествено извозване на строителни отпадъци в рамките на град София и околностите. Ние ще натоварим ненужните боклуци, ще ги извозим до депото и това ще се случи по най-бързия начин. Нашият екип приема поръчката експресно и без никакво губене на време я изпълнява. Добре е преди това да се направи предварителен оглед, за да се знае за какво количество и какви боклуци става дума. Така правилно преценяваме какъв ресурс е необходим – от гледна точка на хора и оборудване. Сортираме боклука в чували, натоварваме и извозваме до депото, а вие забравяте за него. Реагираме до 2 часа в рамките на деня, идваме на място и решаваме проблема.

Ако сред строителните отпадъци има такива, които съдържат опасни вещества, подхождаме особено внимателно. Важно е да не остане никакъв остатък на мястото, тъй като това би могло да бъде опасно за околната среда и здравето на хората. Затова не е добър вариант да се отървете само от едрите боклуци, а дребните да останат. Те биха могли да бъдат източник на замърсяване и заплаха.

Цени за извозване на строителни отпадъци в София и област

Извозване на строителни отпадъци в чували до 20 бр. по 30 кг. с асансьор 130 лв. с такса смет.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 40 бр. по 30 кг. с асансьор 180 лв. с такса смет.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 60 бр. по 30 кг. с асансьор 240 лв. с такса смет.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 80 бр. по 30 кг. с асансьор 280 лв. с такса смет.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 100 бр. по 30 кг. с асансьор 350 лв. с такса смет.

Извозване на строителни отпадъци в чували от 10–100 бр. по 30 кг. без асансьор 130450 лв. с такса смет.

Извозване на строителни отпадъци в насипно състояние 90 лв./куб. с такса смет.

В цената е включено натоварване и превоз до депо. Цените се определят според количеството отпадъци и брой етажи.

 

Нека сега обърнем внимание на това какво трябва да имате предвид, преди започването на ремонта и по време на него (ако става дума за ремонт, а не събаряне на сграда).

– ако говорим за кооперация, където има и други собственици, а не за изцяло ваш имот, трябва да уведомите съседите си, че предстои да бъде правен ремонт.

– добре е да помислите за разделно събиране още докато тече ремонта. Отпадъци от бетон не бива да се смесват с такива от пластмаса и картон, да речем.

– убедете се, че при отпадъците не е попаднало нещо ценно.

След като всичко това е направено, е добре да ни потърсите, ние ще свършим останалата част. Ако тръгнете сами да изхвърляте строителните отпадъци, знайте, че ви грози сериозна глоба, ако ги сложите в битов контейнер. Затова по-добре изобщо не го правете.

В зависимост от общината, в която се намирате, санкцията може да стигне до 1000 лева. Ние ще извозим строителните отпадъци до РЕГЛАМЕНТИРАНО за това сметище. Слагаме думата с главна буква, тъй като това е изключително съществен момент.

Тъй като строителни отпадъци доста често се изхвърлят на нерегламентирани сметища, а това не е по-малко опасно от изхвърлянето им в битови контейнери.

Нерегламентираните сметища са голям проблем и държавата се опитва да вземе мерки, за да се справи с тях. Всяка община, със заповед на Министерството на околната среда и водите, следи да не се допуска образуването на такива сметища, а ако са се образували, да се почистят, включително и коритата на реките.

Има и места, където борят проблема с камери, които да снимат нарушителите. Този метод обаче също заобикаля закона, тъй като се води нерегламентирано видеозаснемане.

Тенденцията е да се налагат все по-строги мерки срещу хората, които си позволяват да хвърлят боклуци на нерегламентирани сметища и по този начин да замърсяват околната среда и да застрашават човешки животи.

Преди време в България бе направена анкета по темата за екологията и като основен проблем бе посочен замърсения въздух на много места в страната. На второ място анкетираните поставят именно проблема с незаконните сметища (които, естествено, влияят и на въздуха). Именно от това изследване стана ясно, че едва 20 процента от населението изхвърля отпадъците си разделно.

Защо е важно отпадъците да се изхвърлят разделно?

Така се редуцира опасността от попадане на опасни вещества в околната среда и се подпомага рециклирането. Именно в процеса на рециклиране специалистите виждат бъдещето. Именно в него е надеждата за справяне със световния проблем с боклука.

Имайки предвид всички тези неща, става ясно защо когато след ремонт са се натрупали множество строителни отпадъци, трябва да се подходи отговорно и с мисъл за околната среда, а не да се действа на момента и както е най-лесно. Разбира се, това не важи само за строителните отпадъци, а за всякакъв вид боклук – когато е в по-големи количества.

Но със строителните отпадъци трябва всички да бъдат особено внимателни, тъй като именно те са основен източник на замърсяване. Смята се, че строителната индустрия като цяло е отговорна за около 40 процента от общото замърясване на въздуха – процент, който не е никак малък. Ето защо не бива да се неглижират, трябва да се внимава с тях.

Ако се доверите на Хамали София за извозване на строителни отпадъци, трябва да знаете, че сте взели правилно и отговорно решение.  Ние няма да ги изхвърлим където не трябва и така няма да застрашим околната среда и здравето на хората.

Знаете ли, че от проблем отпадъците могат да се превърнат в ресурс, стига човечеството да знае как да ги управлява? Затова помага процеса на рециклиране, за който вече стана дума. Ако вече съществуващ предмет бъде преработен и се използва повторно, няма да има нужда от появата на нов, който допълнително да натоварва и без това пренаситената планета.

За да се превърнат отпадъците в ресурс обаче, освен правилна политика на отделните държави и общини, трябва да е налице и правилно и отговорно мислене на отделния човек. Затова никога не подхождайте към даден проблем с мисълта „Какво пък толкова ще замърся точно аз?”. Ако всеки започне да мисли така, съгласете се, че от локален, проблемът става световен.

Има и един друг момент, когато говорим за строителни отпадъци. Когато се прави ремонтът трябва да се внимава с какви строителни материали се работи, защото именно от тях се образуват отпадъците. Най-добрият вариант е да се използват материали от рециклирани вече строителни отпадъци и да се има предвид как отделните материали влияят на околната среда.  Също така употребата на материали, съдържащи в себе си опасни вещества, трябва да се сведе до минимум.

Като обобщение можем да кажем, че е нужна цялостна политика за редуциране на вредното влияние на строителните дейности върху околната среда. Това включва използването на качествени материали, които по-малко замърсяват, по-малко вредни отпадъци и правилното им събиране, извозване до сметище или рециклиране.

Не бива да се допуска некачествено почистване от строителни отпадъци след ремонт и оставане на части от боклука на мястото, тъй като това може да доведе до сериозни негативни последици. Да се изчисти до последната прашинка е изключително важно.

Нерегламентираното изхвърляне на боклуци представлява и естетичен проблем. Разбира се, това е по-малкото зло от екологичните трудности, но все пак също не е за подценяване. Не е лицеприятно, когато си ходите по улиците да виждате около вас боклуци, нали? Това не говори никак добре за държавата, най-малкото и действа зле за имиджа й пред чужденците.

Ще дадем пример с Албания – страна, която има проблем с боклука. Там туризмът се развива с бързи темпове, морските курорти са добре поддържани, красиви и екзотични, но…на фона на красотата изскачат боклуци, които променят цялостната представа за мястото и показват, че определено има проблем, който не е решен. Ето защо такова нещо в никакъв случай не бива да се допуска, независимо за какъв тип боклук става дума.

Цялостната дейност на Хамали София е свързана както с грижата за справянето на проблемите с боклука, така и с това да облекчим хората като свършим тежката и отговорна работа вместо тях. Освен с извозване на строителни отпадъци в София и област се занимаваме още с почистване на мазета, тавани, гаражи, дворове, както и извозване на мебели.

„Кърти, чисти, извозва” не е просто популярен слоган, ние изпълваме тези думи със съдържание. Ето защо, ако ви предстои ремонт, ако се налага да почистите мазето или гаража, ако сте затрупани с ненужни боклуци, не отлагайте справянето с проблема, а потърсете решението като се свържете с нас.

Нашите екипи се отзовават възможно най-бързо на сигналите, когато е необходимо правят предварителен оглед на мястото и след това действат. Можете да разчитате на коректно отношение, на сто процента. Подхождаме с грижа към всички предмети и вещи, работим с качествени опаковъчни материали, така че няма от какво да се притеснявате.

При извозването на строителни отпадъци, събираме всичко и ви отърваваме бързо. За вас остава да се радвате на добре свършената работа.

 

Уговорете среща

Обадете ни се, за да поискате оглед на място и оферта. Наш представител ще направи заявка в удобно за вас време.

Scroll to Top