Хамали София ЕООД – Преместване и Хамалски услуги

Работно време: Понеделник - Неделя 0-24 часа
Професионални услуги от Хамали София

Извозване на стари мебели от апартамент, къща, вила в София и област

Всички знаем, че нищо на този свят не е вечно. В това число и мебелите. Те си имат своя експлоатационен срок, след който изглеждат овехтели и стари, а могат да са пробити, развалени и какво ли още не. Дори и да нямат видим дефект със сигурност изглеждат ретро (в лошия смисъл на думата) и загрозяват жилището.

Ето защо, колкото и да го отлагате, моментът в който старите мебели трябва да бъдат заменени от нови, настъпва. Даже ви съветваме да не го отлагате твърде много, тъй като така или иначе ще ви дойде до главата.

Всъщност, няма от какво толкова да се притеснявате. Промяната е хубаво нещо, а една такава промяна ще обнови дома ви и ще го направи по-приветливо и модерно място.

Ако проблемът е в това, че не знаете какво да правите със старите мебели – ние от Хамали София можем да ви помогнем. Предлагаме извозване на стари мебели от апартамент, къща или вила в София и област. Ще ги пренесем, където пожелаете – на сметище, на друг адрес, във вилата, като дарение…изборът е ваш, а ние изпълняваме желанията ви.

Това, което в никакъв случай не трябва да правите, е просто да ги изнесете от жилището и да ги оставите до първия срещнат контейнер. Намеренията ви може да са добри – някой нуждаещ се да си ги хареса и да си ги занесе вкъщи, но това определено е грешна практика. Не е лицеприятно по улиците да има стари мебели, които се разпадат и с положителност много загрозяват обстановката.  А и загрозяването е по-малкото зло. Старите мебели и непотребните автомобили, които всеки е виждал по улиците, не само загрозяват, но и замърсяват въздуха. Ние от Хамали София ще се справим със ситуацията далеч по-добре и по-щадящо за околната среда – работим бързо, качествено и с мисъл за по-чист въздух.

Цени за извозване на стари мебели и битови отпадъци в София и област

Извозване на мебели и други битови отпадъци с транспорт 16 кубика 140450 лв. с такса смет.

Извозване на мебели и други битови отпадъци с транспорт 20 кубика 160500 лв. с такса смет.

Цените се определят според количеството отпадъци и брой етажи.

Би било добре преди извозването да знаем какви мебели предстои да пренесем – колко на брой, колко едрогабаритни са, от кой етаж се свалят и други подробности. Предлагаме безплатен оглед на обекта или оферта онлайн с видео материал или снимки. След това всичко е наша работа.

Споменахме вилата – често се случва от основния дом да местим мебели във вилата – именно там те заживяват нов живот. Ако все още стават за употреба, добре. Но ако ще ги занесете във вилата и там само ще събират прах и ще ви пречат, по-добре да не се носят там, а направо да се изхвърлят. Недейте да превръщате вилата в склад.

Нека сега видим по-подробно какви са основните стъпки, които трябва да предприемете, когато се налага да се отървете от стари мебели, които да освободят място за нови.

Първо – прегледайте внимателно състоянието им и вижте кои имат още живот и кои трябва да се изхвърлят. За тези, които могат да свършат работа на друго място, трябва да вземете решение. Вариантите са няколко.

– Пуснете ги в сайт за продажба на мебели – ако намерите купувач добре. Ако обаче дълго време няма интерес, явно няма да стане, не е нужно да чакате безкрайно.

– Попитайте приятели дали нямат нужда от нещо – може да се окаже, че ваш приятел се нуждае точно от такъв тип мебел, каквато за вас е непотребна. Така хем ще се отървете, хем ще помогнете на близък.

-Дарете ги – този вариант винаги съществува и е повод да направите нещо добро. Преди това обаче проучете организациите и преценете правилно на кого да ги дарите. Също така, до този вариант ви съветваме да прибегнете, само ако мебелите са в прилично състояние. Ако са прекалено овехтели или изтърбушени, по-добре не ги предлагайте.

– Изхвърлете ги – това е последният вариант. Ако никой не ги иска, не стават да бъдат дарени, нямате какво да ги правите на вилата, остава да се отървете от тях. В този случай Хамали София ще ги извози до подходящото за това сметище и така ще сте сигурни, че сте се отървали от непотребните мебели и по-важното – това се е случило по екологичен начин.

Има и още една възможност – да разглобите мебелите и да ги дадете за вторични суровини, но е трудоемко и отнема време. Който и от вариантите да изберете, бъдете внимателни, отговорни, с мисъл за опазване на околната среда и разбира се с мисъл за доброто на вашето собствено жилище.

Не ви съветваме да прибягвате до варианта „Нека старият фотьойл да остане за всеки случай, може някога за нещо да потрябва”. Обикновено този момент не идва и той стои като непотребна вещ в дома и само пречи. Също така не ви съветваме да го местите в мазето или на тавана, защото тези помещения не бива да бъдат превръщани в складове за непотребни вещи. Те биха могли да изпълняват далеч по-полезни функции.

Съвсем друго е, ако в старите мебели има още живот и опитате да ги „съживите” като ги пребоядисате, освежите, влязат в нова роля и т.н. Например старото нощно шкафче може да се нарисува с флорални моливи и да изглежда далеч по-свежо и атрактивно. Или пък масичка на колелца, която се чудите къде да държите, става стилен шкаф за съхранение на вещи. Варианти има много, трябват ви само въображение и желание. Това в случай, че ви се занимава. Ако нямате енергия и не сте идейни за такива неща, не очаквайте вдъхновението да ви дойде свише и не отлагайте изхвърлянето (или откарването на друго място) на мебелите.

Нека сега се спрем на варианта „изхвърляне”. Отхвърлили сте всички останали начини за справяне със ситуацията и се налага старите мебели да бъдат изхвърлени.  В такъв случай се доверете на Хамали София. Ние предлагаме да натоварим непотребните вещи и да ги откараме в оторизирано за такива цели депо. В случай, че имате нужда – осигуряваме и почистване на дворове, мазета, тавански помещения, подреждане, сортиране и т.н. Разбира се, ако искате да свършите това сами, ние можем само да извозим мебелите и да ви отървем от тях.

Защо не е едно и също къде ще ги закараме? Има си специализирани сметища за такъв тип отпадък и е добре да бъдат откарани именно на такова. Иначе биха могли да замърсят околната среда и да загрозят градската среда, това вече го уточнихме. А най-добрият вариант е ако преди това се сортират в зависимост от обема, типа материал, от който са направени и т.н. По този начин демонстрирате, че сте загрижени за въздуха, който дишаме всички и за градската инфраструктура.

Нека сега видим какво се случва в дома, когато се отървем от старите мебели. На първо място, освобождава се пространство. Няма как да направите каквато и да е промяна, ако стаите са претрупани и няма място за друго. За да сложите нови, модерни мебели и да преобразите жилището си към по-добро, първо трябва да освободите пространство. Когато вече това се е случило имате свободата да творите.

Мебелите, които сега се предлагат на пазара не са толкова обемни, компактни са и често са мултифункционални. Тоест на мястото на огромния диван, който преди е заемал половината стая, сега бихте могли да сложите няколко неща, които да ви вършат отлична работа и които да направят така, че домът да изглежда по съвсем друг начин.

Или пък имали сте секция, заемаща цялата стена? Сега можете да сложите доста раздвижени рафтчета на нейно място, които да заемат далеч по-малко пространство, а да събират същото количество вещи и багаж. При смяната на мебели можете да използвате момента и да пребоядисате стените. Новата боя носи усещане за свежест.

Ако все пак сте оставили нещо старо – направете разместване, пребоядисайте, освежете, дайте нов живот и вижте как самите вие и усещането ви за дома ще бъдат преобразени. Недейте да живеете в подтискащо и неуютно жилище само, защото не ви се занимава с промени и си мислите, че ще е трудно, ще изисква време и средства и т.н.

В днешно време всичко се случва лесно, за почти всякакви услуги можете да намерите професионална фирма, в случай, че нямате време и желание вие да се занимавате. Разбира се, има и опцията сами да се оправяте с всичко, ако сте ентусиасти.

Когато става дума за извозване обаче при всички случаи е по-добре да се доверите на фирма, в противен случай можете да занесете мебелите на неподходящо място. Всички знаем, че има нерегламентирани и незаконни сметища и, че държавата всячески се старае да се справи с тях. Не наливайте масло в огъня.

Хамали София ще ви освободи от отговорността да се чудите къде да изхвърлите старите мебели и дали мястото е подходящо или не. Ние знаем точно къде да ги занесем, така че да не пречат нито на хората, нито на околната среда. Именно това е нашата работа. Вашата е да преобразите жилището си и да го превърнете в мечтания дом.

Естествено, преди да купите новите мебели, трябва да видите какви размери ще паснат на стаите, да съобразите стила, да вземете предвид коя стая за какво се използва и дали ще сменя в бъдеще предназначението си и т.н.

Тук имаме предвид, че не всяко красиво нещо в магазина може да ви свърши работа. Не се хвърляйте на първото, обмислете правилно всичко преди да действате. Ако купите правилните и подходящи именно за вашия дом мебели, всичко ще бъде наред. И разбира се, не забравяйте, че и те са до време, защото, както започнахме в началото, няма нищо вечно.

 

Уговорете среща

Обадете ни се, за да поискате оглед на място и оферта. Наш представител ще направи заявка в удобно за вас време.

Scroll to Top